top of page

Bin’in Bir’liği Seçkisi: Ulusal Öğrenci Tasarım Atölyesi


ATÖLYE AMACI VE KONUSU:

Anadolu erenlerinden ve Anadolu'nun manevi mimarlarından olan Yunus Emre bu topraklara yeni bir ışık ve huzur getirdi. Yunusun fikirleri dün olduğu gibi bugün de gönül dünyamızı aydınlatmaya devam ediyor. Yaşadığı çağda olduğu gibi bugün de insanlığın elinden tutan bir gönül ustasıdır. O içinde yaşadığı topluma çöküş ve dağılma devrinde millet birliğini sağlayan manevi değeri aşılamış, Müslüman halkın ruh ve vicdanına hitap eden bir maneviyat önderidir.


Onun fikir ve ışığında; şiirlerindeki imgelerin, mekanların, sembollerin katılımcılarca yorumlanıp görselleştirilmesiyle Türkiye'nin dört bir yanından kolaj, illüstrasyon, baskı, resim vb. gibi çalışmalar beklenmektedir. Bir şiirin, bin aklı bir ettiğini göstermeyi amaçlayan, jüri ve halk seçkisine sunulacak sergilerin her bir aşamada ayrı ayrı ödüllendirilmek üzere toplamda iki aşamada gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Son gönderim tarihine dek gönderilen çalışmaların seçki süresi birbirinden ayrı işleyip, sergi ürünleri birbirinden bağımsız (her sergi için birincilik, ikincilik, üçüncülük ve bir jüri özel ödülü) olmak üzere sekiz ödül, toplamda 5000 TL ödül verilecektir.


ÖDÜLLER:

1. Ödül-1.000 TL

2. Ödül-700 TL

3. Ödül-500 TL

Jüri Özel Ödül-300 TL



53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Neden düşük not alıyorsunuz?

Birçoğumuz tüm dönem boyunca işlerin yolunda gittiğini fakat finalde beklediğimiz notu alamadığımızı söylemişizdir.Bunun temelde iki nedeni var. Birincisi sunuş kalitesi ikincisi ise paftamızın yeteri

bottom of page