top of page

Mimarlık Fakültesinde Eğitime Başlayacaklara Tavsiyeler


Merhaba bu bölümde sizlere kısa ama üzerine uzun uzun laf yormanız gereken bazı tavsiyeler vereceğim. Umarım faydalanabilirsiniz.


1- Artık pasif alıcılıktan aktif üreticiliğe geçiyorsunuz. Herkes için zorlu bir süreçtir. Sadece sizin zorlandığınızı düşünmeyin.


2- Eleştiri kavramını iyi irdeleyin. Çünkü özellikle size karşı uygulanan bir durum değil. Tarih boyunca böyle gelmiş ve görünen o ki böyle devam edecektir.


3- Çizimlerle çok uzun süre vakit geçirdiğiniz için önceliğiniz çizimler olacak fakat güzel çizim yapabiliyor olmak sizi başarılı kılmayacak. Çizimlerinizin arkasını sanatsal ve bilimsel gerekçelerle doldurmalısınız.


4- Kendinizi ve projenizi uygun bir dille savunmayı öğrenmelisiniz. Projenizde attığınız her adımı bilinçli attığınızı karşı tarafa aktarmalısınız.


5- Başarısızlığı hızlıca kabullenmeli, mental çöküş yerine daha iyisini yapmaya odaklanmalısınız.


6- Sağlığınıza şimdiden dikkat etmeye çalışın. Uzun süreler bilgisayar başında çalışmaktan dolayı oluşacak problemlerin önüne geçin.


7- Maddiyatınızı kontrol altına alın. Fakültenin bazı gereksinimleri öğrenci bütçesini aşabiliyor.


8- Çok kolay değil ama düzenli çalışın. Nasıl başlarsanız öyle devam ediyor.


9- Mental olarak sağlıklı kalmaya çalışın, sizi üzmelerine ve yolunuzdan etmelerine müsade etmeyin. Bu fakülteyi kimse size hediye etmedi. Kendi alın terinizle kazandınız.




535 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Neden düşük not alıyorsunuz?

Birçoğumuz tüm dönem boyunca işlerin yolunda gittiğini fakat finalde beklediğimiz notu alamadığımızı söylemişizdir.Bunun temelde iki nedeni var. Birincisi sunuş kalitesi ikincisi ise paftamızın yeteri

bottom of page