top of page

MİMARLIK FAKÜLTESİNDE TEMEL TASARIM

Güncelleme tarihi: 7 Nis 2021

Herkese merhaba. Bugün ele alacağım konu temel tasarım dersiyle alakalı. "Mimarlık fakültesi” yazısını okuduğunuzda derin bir iç çektiniz mi? Sanıyorum ki hiç unutamadığınız bir günü hatırladınız veya uykusuz kaldığınız bir geceyi. Şahsen konuşmak gerekirse ben birinci sınıf öğrencisiyim. Daha çok yeniyim, farkındayım. Olabildiğince sistemli çalışıp uykusuz kalmamaya dikkat ediyorum. En azından bu sene çünkü bu sene gördüğümüz şeyler daha çok yaratıcılık üzerine. Sizin de bildiğiniz gibi temel derslerden biri olan temel tasarım herkesin baş belası demeyeceğim ama büyük bir sorunu veyahut meselesi olmuş durumda. Bunun nedeni de dersin biraz bilinmez ve gizemli şeyler üzerine kurulduğu. 





Beyinde yaratmak bir yana, bunu uygulamak da bir hayli zor. Bu aralar hepimizi düşündüren ve sorgulatan şey şudur ki: “İstediğim gibi olmuyor, ne yapsam olmuyor.” cümleleri. Aynı zamanda tasarladığınız bir şeyi farklı konumlandırmak ve hangisinin daha güzel veya kapsayıcı olduğuna karar verebilmek temel tasarım dersini zorlaştıran bir unsur. 


İnsanın bir cevabı olmalı. Mimarlık fakültesi de sizden bunu bekliyor. ”Neden böyle yaptın?” gibi soruları alacağız. O zaman verilebilecek mantıklı bir cevabımız olmalı. Bunu kendimiz sağlayabiliriz öyle değil mi? Yaratmak, üretmek ve geliştirebilmek… Hepsi bizim elimizde. 





403 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page