top of page

STEPHEN KİNG 'in KAÇIRDIĞI HİKEYE MİMARLIK OKULU 2.BÖLÜM

TANRILAR PROJE İSTİYOR !


Geçen bir yerde okumuştum insanların yarışma programlarına katılmak istemelerinin nedeni yarışma programlarının ve orda ki jürilerin eski çok tanrılı kültürlerdeki tanrıların huzuruna çıkma durumuna benzemesiymiş.


Her nesil bir önceki neslin bilgisi ile doğduğu için biz de aynı duyguları tatmin etmek adına böyle bir yol bulmuşuz kendimize.


Tıpkı gladyatörler yerine bugün survivor 'ı izlediğimiz gibi.


İşte sanat tasarım işlerinde değerlendirmenin bu şekilde olma sebebi de galiba bundan çünkü tasarlamak biraz mistize bir iş yeni bir şey üretiyorsun kendinden, kendi bilginden bir şeyler katıyorsun ve zaten işin adı creative olmak olunca insan bunu değerlendirecek kişilerin ancak yarı tanrılar olabileceğini düşünüyor herhalde.


Genel olarak ortaya çıkan tüm eleştiri ve eleştirme problemlerinin de sebebi bu galiba yani ilk kendimiz bu işi çok abartıyoruz kafamızda daha sonra da sunduğumuz kişileri sanki öğretmenlerimiz değil de Artemis, Zeus, Odin falanmış gibi düşünüyoruz.


Yani bu işin tüm psikoloji bozan tarafı aslında bu kadar psikolojisi bozuk bir düşünceden gelmesi ile alakalı.


Aslında bir sakin olup yaşadığımız durumu değerlendirsek ve kimin ne olduğunu nasıl davrandığını hatırlarsak problem çözülecek.


Günlük hayattaki birçok şeyin bu kadar biyolojik sebeplere dayanması çok komik değil mi ? :))



146 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Neden düşük not alıyorsunuz?

Birçoğumuz tüm dönem boyunca işlerin yolunda gittiğini fakat finalde beklediğimiz notu alamadığımızı söylemişizdir.Bunun temelde iki nedeni var. Birincisi sunuş kalitesi ikincisi ise paftamızın yeteri

bottom of page