top of page

TAŞ'IN HAL'LERİ - 10. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması


YARIŞMANIN AMACI


İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenen 10. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın amacı;


-Türk doğal taş kalitesini ve zenginliğini tasarım ile buluşturarak Türkiye’de tasarım kültürünü yaygınlaştırmak ve özendirmek,

 Doğal taş sektöründe tasarımın değer ve önemini vurgulamak, doğal taş kullanımını teşvik etmek, yaratıcı fikirleri desteklemek, yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak,

-650 farklı renk ve desen ile 150 farklı çeşitliliğine sahip Türk doğal taşlarının mimarlar ve tasarımcılar tarafından daha yakından tanınmasını ve projelerinde kullanılmasını sağlamak,

- Öğrenci ve Profesyonel düzeydeki tasarımcılar, mimarlar ve iç mimarlar ile sektörü buluşturmak ve bu alandaki başarılı tasarımcıları ödüllendirmektir.nlerin ortaya çıkmasını sağlamak,

 Öğrenci ve Profesyonel düzeydeki tasarımcılar, mimarlar ve iç mimarlar ile sektörü buluşturmak ve bu alandaki başarılı tasarımcıları ödüllendirmektir.


YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI


Yarışma T.C. Öğrenci Kategorisi, Profesyonel Kategori ve Natura Dergisi Çağdaş Projelerde Doğal Taş Seçkisi olmak üzere üç ana kategoriden oluşmaktadır.


T.C. ÖĞRENCİ KATEGORİSİ

- 18 yaşını doldurmuş T.C. vatandaşı olmak

- Yarışmanın öğrenci kategorisi, üniversitelerin, endüstriyel tasarım bölümleri ile mimarlık, mühendislik, güzel sanatlar ve tasarım fakültelerinde lisans veya ön lisans bölümlerinde okuyan tüm öğrencilere açıktır.


PROFESYONEL KATEGORİ

- 18 yaşını doldurmuş T.C. vatandaşı olmak

- Yarışmanın profesyonel kategorisi üniversitelerin, endüstriyel tasarım bölümleri ile mimarlık, mühendislik, güzel sanatlar ve tasarım fakültelerinde lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olan veya bu bölümlere ilişkin yüksek lisans ve doktora öğrencisi, mezunu olan herkese açıktır.


Açıklamalar:

-Yarışmaya “Öğrenci” ve “Profesyonel” kategorilerde grup olarak katılmak mümkündür. Gruplar en fazla 10 kişiden oluşabilir.

- Grup katılımında, grup temsilcisi olarak bir katılımcının belirlenmesi gereklidir.

- Yarışmanın “Profesyonel” kategorisinde grup olarak katılacak yarışmacılardan tümünün profesyonel kategori şartlarının tamamını sağlaması gerekmektedir. sı gerekmektedir.

- Yarışmanın “Profesyonel” kategorisinde grup olarak katılacak yarışmacılardan tümünün profesyonel kategori şartlarının tamamını sağlaması gerekmektedir.

- Tüm kategorilerde projelerin özgün olmaları esastır. Jürinin, tasarımın özgün olmadığına dair oluşan izlenimi projelerin elenmesine neden olabilir. Ayrıca yarışmaya gönderilen tasarımın/projenin özgün bir çalışma olmaması, aksine bir iddianın olması ve üçüncü kişilerin tasarım üzerinde hak iddia etmesi durumunda sorumluluk yarışmacıya ait olacaktır.


ÖDÜLLER

PROFESYONEL KATEGORİ

-Birincilik Ödülü : 30.000 TL

-İkincilik Ödülü : 25.000 TL

-Üçüncülük Ödülü : 20.000 TL

-Mansiyon : 15.000 TL

T.C.ÖĞRENCİ KATEGORİSİ

-Birincilik Ödülü : 20.000 TL

-İkincilik Ödülü : 15.000 TL

-Üçüncülük Ödülü : 7.500 TL

-Mansiyon : 5.000 TL


YARIŞMA TAKVİMİ

-Son Başvuru Tarihi : 27 Ağustos 2021

-Jüri Değerlendirme Toplantısı : Eylül 2021

-Ödül Töreni : Kasım 2021


ÖDÜLLERİN AÇIKLANMASI VE SERGİLENMESİ


Değerlendirme sonucunda ödül kazanan yarışmacıların isimleri Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan ödül töreninde ya da dijital ortamda ilan edilecek ve ödül alan yarışmacıların tasarımları web sitesinde (http://www.dogaltastasarimyarismasi.com/) yayınlanacaktır. Tasarımlar, İMİB tarafından uygun görüldüğü takdirde yurtiçi veya yurtdışında çeşitli fuar ve etkinliklerde sergilenmek üzere üretilebilir. Tüm yarışmacılar tasarımların üretilip sergilenmesine bu şartname koşulları içinde izin vermişlerdir.


310 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page