top of page

TİSAN ADASI

Güncelleme tarihi: 13 Nis 2021

Akdeniz’in saklı cenneti olarak bilinen Tisan, Silifke’nin Yeşilovacık ilçesinde dağların ardında saklı bir yarımada. Bu adaya virajlı yüksek bir tepe aşılarak ulaşılıyor ancak daha yoldayken değdiğini anlayacaksınız. Sağınızda çam ağaçlarının olduğu orman solunuzda sahil kenarındaki beyaz evleriyle Bodrum’u andıran Tisan Koyu’nun kuşbakışı manzarası sizi adeta büyülüyor. Hem bir an önce aşağıya inmek hem de durup dakikalarca bu manzarayı seyretmek istiyorsunuz.Ben Tisan'a çok yakın Mersin'in Silifke ilçesinde yaşadığım için günübirlik geliş gidişleri tercih ediyorum fakat uzak yerlerden özellikle gezmek için gelenler tekne turları ile rahatlıkla gezebilirsiniz, önerim günübirlik yat turu hizmeti sağlayan firmalarla gezmenizdir.

Tisan’da konaklamak isteyenler ise Tisan'da bulunan kiralık villarda ne kadar kalmak istiyorsanız isteğe bağlı kiralayabilirsiniz. Günübirlik tekne ve yat turlarının da kalktığı noktalardan birisi Taşucudur.Yarımadanın karşısındaki Dana Adası’na ve birçok güzel koya da uğrayan bu tekne turlarını denemeden ve tekneden atlayıp kumsala yüzmeden dönmeyin.





Maviyle yeşilin buluştuğu bu muhteşem koyun Kıbrıs Barış Harekatı sırasında helikopterle oradan uçan bir albay tarafından keşfedildiği söyleniyor. Daha sonra bölgeyi gezen albay arkadaşlarıyla Tisan Yapı Kooperatifi kurarak 1976 yılında bir site inşa ediyor ve tatil bölgesi olan yarımada da adını bu kooperatiften alıyor.

Zamanla yazlıkların çoğaldığı Tisan berrak suyu ve sakinliğiyle Ankara başta olmak üzere değişik kentlerden ve yurt dışından gelen tatilcilerin vazgeçilmez adresi oluyor.

Yarımdada doğu ve batı olmak üzere beyaz kumlu, turkuaz renkli iki koy ve doğuya bakan koyun karşısında, tatilcilerin yüzerek gidip gelebilecekleri mesafede iki de ada yer alıyor.

Yarımada doğal güzelliği kadar tarihi kalıntılarıyla da dikkat çekiyor. Bazı kaynaklara göre, yarımadanın geçmişi milattan önce 7. yüzyılda kurulan bir Yunan kolonisi olan Aphrodisias’a kadar uzanıyor.

Buna göre Tisan bölgesi aynı zamanda tanrıça Afrodit’e adanan anlamına gelen antik Aphrodisias (benzer isimle Aydın’da da bir yerleşim olduğundan karıştırılmaması için Kilikya Afrodisiası olarak da biliniyor) yerleşiminin de bulunduğu tarihi bir bölge.




264 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page