top of page

Ücretsiz Olarak Kullanabileceğiniz Bilgisayar Programları, Uygulamalar, İnternet Siteleri

Güncelleme tarihi: 15 Nis 2023

Merhaba, bu blog yazıma ülke olarak zor zamalardan geçtiğimiz bugünlerde afet bölgesine ve tüm Türkiyeye geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum. Bu içerikte sizlerin dikkatinizi çekmek istediğim bir noktadan bahsettikten sonra ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz bilgisayar programlarını, uygulamaları ve internet sitelerini paylaşacağım. Buna ek olarak da sizlere yine hediye kurs kuponu paylaşacağım. Lafı uzatmadan içeriğimize başlayalım.


Mimarlık fakültesi öğrencilerinin geleceği : Dijitalleşme

Aslında bu kelimeyi hayatımızın çoğu yerinde kullanıyoruz fakat karşılığını tam olarak anlayabildiğimizden şüpheliyim. Çünkü bizler "Dijitalleşmemiz iyi olur." diyecek durumda değiliz. Bizlerin "Dijitalleşmek zorundayız." diye haykırması gerekiyor. Dünyada değişen düzen, toplumsal yapılar ve gelecek öngörüleri bize aynı şeyi söylüyor. Dijitalleşmek zorundayız !


Haydi eksik kalmasın diye Wikipedia'nın dijitalleşme tanımını bi okuyalım. "Dijitalleşme veya sayısallaşma, ulaşılabilir bilgilerin herhangi bir bilgisayar tarafından okunabilecek şekilde dijital ortama aktarılması sürecine verilen addır." Bu ve benzeri tanımlar bize kavramı öğretse de kavramı nasıl kullanmamız gerektiğini tam olarak aktaramıyor. Bizim bakmamız gereken noktanın yaratıcılık tarafı olduğunu düşünüyorum. Durum da böyle olunca dijitalleşmeye en hazır topluluk olarak mimarlık fakültesi öğrencilerinin olduğunu düşünüyorum. Çünkü aldıkları eğitim sonucu analizler oluşturabiliyorlar, oluşan analizi olması gerektiği gibi yorumlayarak doğru iş planları oluşturabiliyorlar ve üzerine yaratıcılıklarını kullanarak bir tasarıma dönüştürebiliyorlar. Bence siz de bu yorumumu bi değerlendirin, geleceği nasıl şekillendirebileceğinizi düşünün.


Gelecek kaygısı içerisinde olan mimarlık fakültesi öğrencilerine şöyle bir tavsiyem var; dijitalleşme kavramına odaklanıp, doğru gelişmelere odaklanırsanız geleceğiniz(miz) pek parlak ! Eğer ki eğitiminiz ya da çevreniz bu çerçeveden bakmıyorsa hızlıca kendinize yeni bir görev atayın ve dijitalleşme kavramına odaklanın ! Ayrıca benimle bu konu üzerine konuşmak isterseniz çekinmeyin, tüm bildiklerimi size anlatmaya hazırım. Linkedin'den bir mesaj atmanız yeterli.


1) Ücretsiz Lisanslı AutoCAD nasıl indirilir?

AutoCAD'i öğrenci versiyonu ile hem ücretiz hem de lisanslı olarak indirebileceğinizi biliyor muydunuz? Nasıl indirebileceğinizi öğrenmek için buraya tıklayarak videomuzu izleyebilirsiniz. Daha fazlası için de kanala abone olup bildirimleri açabilirsiniz. Ayrıca AutoCAD kursumuza kaydolmak için buraya tıklayabilirsiniz.


2) Ücretsiz Lisanslı Sketchup Nasıl Kullanılır?

SketchUp'ı internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Bu hizmetten nasıl faydalanacağınızı öğrenmek istiyorsanız sizler için hazırlamış olduğumuz videoyu izleyebilirsiniz. Videoya ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.


3) Blender Ücretsiz Nasıl İndirilir?

Açık kaynak 3D modelleme ve animasyon oluşturma programı olan Blender yine ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bilgisayar programları arasında. Bu programı nasıl ücretsiz olarak kullanabilceğinize ve başlangıç eğitimine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Kursuna kaydolmak isterseniz de buraya tıklamanız yeterli.


4) Ücretsiz 3D Modeller İndirebileceğiniz Bir Site !

Biliyorsunuz ki projelerimizi oluştururken bir çok ihtiyacımız oluyor. Bunlardan bir tanesi de 3D Modeller. Bu noktada sizlere Turbosquid'i kullanmanızı tavsiye ederim. Nasıl kullanıldığını öğrenmek için örnek videoyu izleyebilirsiniz.


5) Google Font Nasıl Kullanılır? Paftalarınızda Bunu Kullanın !

Paftalarınızda farklılaşmak istiyorsanız özgün ve ilgi çekici fontlar kullanabilirsiniz. Doğru fonta "Google Font" yardımı ile karar verebilirsiniz. Nedir bu Google Font diyorsanız ilgili videoyu izlemek için tıklayabilirsiniz.


6) Font Brief Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yine font organizasyonları için kullanabileceğiniz, ücretsiz bir internet sitesi. İncelemek için tıklayabilirsiniz.


7) Adobe Color Nasıl Kullanılır?

Birbirleriyle uyumlu renkleri nasıl keşfetebiliriz? Ücretsiz olarak Adobe Color kullanımını öğrenmek için eğitim videomuzu izleyebilirsiniz. Beni videoya götür !


8) Color Hunt Nedir? Nasıl Kullanılır? - Renk Paletleri

Hazır ve binlerce kişinin onayından geçmiş renk paletleri için kullanabileceğiniz ücretsiz bir internet sitesi. Detaylarını bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz.


9) Bu internet sitesi işinize çok yarayacak ! Cad mapper nasıl kullanılır?

Mimari projelerde nasıl kullanabileceğinizi ve özellikle 3D noktasında nasıl imkanlar sunacağını değerlendirdik. Ayrıca ücretsiz olarak nasıl kullanabileceğinizin detaylarıda videonun içinde. Tıkla, öğren, kullan !


10) Analizlerinizi bu internet sitesi yardımıyla yapabilirsiniz ! Mapstyle / Google

Çevre analizlerinizde kullanabileceğiniz haritalandırma programı olan mapstyle'ı sizler için anlattım. Özellikle şehircilik ve mimari analizlerde işinize yarayacak çıktıları olan bir internet sitesi. Kullanmanızı tavsiye ederim. Kullanımı çok kolay, izleyebilirsiniz.


11 ) Ücretsiz, Kullanışlı, Mimarlık Fakültesi Öğrencileri İçin Faydalı Bir Uygulama : Concepts App

Ücretli versiyonu da bulunuyor fakat ücretsiz özellikleri dahi işimize bolca yarayabiliriz. İncelemenizi tavsiye ederim. İlgili video için tıklayabilirsiniz.


12) Kesinlikle İndirmelisin ! Ücretsiz Çizim Programı

Bu bölümde ücretsiz çizim uygulaması olan Sketchbook'u sizlere tanıttım. Kendimin de kullandığı bu mobil uygulamadan faydalanmanız dileğiyle. İlgili detaylar için videomuzu izlemek isterseniz link burada.


13) Ücretsiz Tasarımları Kullan, Hazır Şablonlarla Tasarım

Bu bölümde tanıttığım web sitesi ile hem projelerinize görselle oluşturabilirsiniz hem de photoshop öğrenerek bu çalışmalarla para kazanabilirsiniz. Tıkla neymiş bir bak bakalım.


14) Kaliteli Fotoğraf Siteleri - Ücretsiz, Kullanışlı

Projelerinize görsel mi arıyorsunuz? Sizler için derlediğimiz internet siteleri bu videoda. Tıkla, izle.


Hediyenizi Unutmayın !

Dileyen arkadaşlar Udemy üzeriden yayınladığım "Hızlandırılmış Photoshop Kursu" isimli kursa bağlantıya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir. Udemy politikalar gereği sınırlı sayıda ve sürede kupon dağıtabiliyorum. Fakat internet sitemize abone olan arkadaşlar bilecektir ki bu tarz kuponları daha önce de dağıttım. Dağıtmaya da devam edeceğim. O nedenle takipte kalmanızı öneririm.


Sevgi ve saygılarımlar.

Kıvanç KIRLI

795 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Neden düşük not alıyorsunuz?

Birçoğumuz tüm dönem boyunca işlerin yolunda gittiğini fakat finalde beklediğimiz notu alamadığımızı söylemişizdir.Bunun temelde iki nedeni var. Birincisi sunuş kalitesi ikincisi ise paftamızın yeteri

bottom of page