top of page

Şanlıurfa Kızılay Meydanı ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması


Yarışmanın Adı :

“Şanlıurfa Kızılay Meydanı ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması” Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Etüt ve Proje Dairesi Başkanlığı tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23. Maddesi ve Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği doğrultusunda serbest, ulusal ve tek aşamalı, mimarlık, şehir planlama ve peyzaj mimarlığı meslek disiplinlerinin katkısını gerektiren kentsel tasarım proje yarışmasıdır.


Yarışmanın Amacı :

Alan ilimizin, Eyyübiye İlçesi Yusuf Paşa Mahallesi Sınırlarında yer alan yaklaşık 5,797.00 m2 büyüklüğünde olan Kızılay Özel Proje Alanı; Geleneksel Ticaretin ve İnanç Turizminin en yoğun olduğu şanlı şehrimizin odak noktasındadır. Balıklıgöl Havzasına ve Hanlar Bölgesine yaklaşık 1,5 km Uzaklıkta, Köprübaşı Mevkiinde bulunan Hacı kâmil Konağı ile kuzeybatısında yer alan Millet Hanına yakınlığı ile bir cazibe merkezidir. Şehrimizin somut ve somut olmayan tüm değerlerini korumak, yaşatmak ve dünyaya miras bırakmak” olarak belirtilen vizyona uygun olarak alanın tasarım potansiyellerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu değerlendirme ile Mimarlık, Şehircilik, Peyzaj Mimarlığı ile tüm Mühendislik alanlarında çağdaş ve ekonomik çözümler öneren, güzel sanatları teşvik eden özgün ve nitelikli öneriler geliştiren, uygulanabilir projeler elde edilerek yaşatılması planlanmaktadır. Alanın açık alan kullanımının artması ve meydana dönüşmesi, bu dönüşümü yeşil alanlar ile oluşturması kültürel ve sosyal mekânların şehre kazandırılması amaçlanmıştır. Yaşayan mekânların oluşturulması için gerekli kültürel, sosyal ve ticari alanlar ile 7/24 yaşayan bir mekâna dönüştürülmesi sürdürülebilir mimari anlayışı benimsenmiştir.


Ödüller :

1.Ödül 100.000 TL

2. Ödül 75.000 TL

3. Ödül 50.000 TL

1.Mansiyon 20.000 TL

2. Mansiyon 20.000 TL

3. Mansiyon 20.000 TL

4. Mansiyon 20.000 TL

5. Mansiyon 20.000 TL




86 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Neden düşük not alıyorsunuz?

Birçoğumuz tüm dönem boyunca işlerin yolunda gittiğini fakat finalde beklediğimiz notu alamadığımızı söylemişizdir.Bunun temelde iki nedeni var. Birincisi sunuş kalitesi ikincisi ise paftamızın yeteri

bottom of page