top of page

Yurt dışında okumak ister miydiniz? | Peyzaj Mimarlığı

Herkesin hayalidir yurt dışında okuyabilmek. En temelde iki şey gerekir bunun için: para ve zaman. Mimarlık fakültesinde okuyorsanız bu ikisi de biraz zor bulunabilir. Hele dövizin durumu böyle olmasıyla birlikte şunu diyebilirim:



Hayaller Paris, hayatlar Pattex.


Ancak bu durum illa da zor olmak değil. Çingene usulü yemek yapmayı bilir misiniz? Dolapta ne varsa ondan güzel bir yemek yapmaktır çingene usulü. Elde ne varsa onu kullanmaktır. Ben de sizlere yurt dışını gitmenin en kolay yollarını sunamasam da yurt dışındaki üniversitelerden ders alabilmeniz için güzel bir liste sunabilirim.


O zaman gelin, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin yabancı üniversitelerden alabilecekleri online derslere göz atalım. Eğer mimarlık fakültesinin diğer bölümlerinden birinde okuyorsanız aşağıdaki linklere tıklayarak kendi bölümünüzle ilgili yazılarıma bakabilirsiniz.

1. Business Model Innovation for Sustainable Landscape Restoration | Erasmus University Rotterdam (Hollanda)


8 haftalık kurs, katılımcıları düşünceden, peyzaj restorasyonu için yeni bir sürdürülebilir iş modelinin başarılı bir şekilde uygulanmasına doğru 4 geri dönüşle sonuçlandıran 3 aşamada tasarlandı: doğal sermayenin geri dönüşü, sosyal sermayenin geri dönüşü, ilham geri dönüşü ve finansal geri dönüş Başkent. Bu kurs, ENABLE konsorsiyumu tarafından oluşturulmuştur: Commonland, Birleşmiş Milletler Üniversitesi Arazi Restorasyonu Eğitim Programı, İspanya Ulusal Araştırma Konseyi CSIC, Nova İşletme ve Ekonomi Okulu, Rotterdam İşletme Okulu ve Erasmus Üniversitesi.


ENABLE'ın ilk MOOC "Sürdürülebilir Peyzaj Restorasyonuna Bir İş Yaklaşımı" üzerine inşa edilmesi (https://www.coursera.org/learn/landscape-restoration-sustainable-development/home/welcome), bu ikinci MOOC Peyzaj restorasyonu için işletme modeli inovasyonunun olumlu rolü, aşağıdaki unsurları vurgulayarak:

- Vizyon Formülasyonu

- Sistem Analizi

- Paydaş Analizi

- Fırsat Analizi

- İş Modeli Tasarımı

- Çözüm Doğrulama

- Değerlendirme ve İzleme

- Yansıma ve Yineleme


Bu yeni kurs ayrıca, ekoloji, toplum ve ekonominin peyzaj yönetimindeki birbirine bağlılığını yansıtan geniş çaplı peyzaj restorasyonunun üstesinden gelmek için ortak bir yaklaşım izlemektedir.


Kötü peyzaj bozulma problemine çözüm bulmak ve uygulamak için disiplinlerarası ekiplere ihtiyaç duyulmaktadır, bu nedenle bu MOOC tercihen bir ekiple çalışmak üzere tasarlanmıştır. Durumunuza en uygunsa, kesinlikle bireysel olarak da çalışabilirsiniz.


Mevcut peyzaj restorasyon projelerinin üç gerçek yaşam durumunu dahil ettik. İnovasyon sürecinin her adımı için, teorinin pratikte nasıl göründüğünü göstermek için o manzaraları yakınlaştırıyoruz.

Hekluskógar ormanlık restorasyon projesi hakkında, İzlanda'daki değerli ekosistem hizmetlerinin sağlanmasını geri yüklemek ve tefra birikintileri gibi doğal afetlere karşı volkanik patlamaların direncini arttırmak için iddialı ve büyük ölçekli bir restorasyon projesi hakkında bir vaka; Arazi bozulumunu önlemek ve halihazırda tahrip olmuş araziyi restore etmeye yardımcı olmak için İspanya'da arazi kullanımı ve kırpma sistemlerinin çeşitlendirilmesi ile ilgili bir vaka; ve Portekiz'deki orman yangınlarının yıkıcı etkileri hakkında bir dava.


Ek olarak, MOOC katılımcılarına dünyadaki diğer örneklerle ve sürdürülebilir arazi yönetimi için işletme mantığı ve peyzaj restorasyonu için işletme modeli inovasyonu etrafında dönen raporlar, videolar ve platformlar gibi sayısız kaynak sunulmaktadır.


Kursa kayıt linki: https://www.coursera.org/learn/bmi-sustainable-landscape-restoration


Detaylar:

  • %100 Online

  • Esnek Teslim Tarihleri

  • Başlangıç Seviyesi

  • Haftalık Yaklaşıl 22 saat Çalışma Gerektirir

  • Toplamda 8 hafta sürüyor

  • İngilizce altyazı var

Dil ile olan maceranızda biraz daha ivme kazanmak isterseniz Online Dersler sayfama göz atabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz kelime testlerime katılıp yeni kelimeler edinebilir. Bu gibi konularda sürekli olarak bilgi verdiğim YouTube kanalıma abone olabilirsiniz.


Bir de neden İngilizce öğrenemediğimize dair çekmiş olduğum videomu izlemeyi unutmayın.

İyi çalışmalar dilerim.

Sefa

989 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page