top of page

Mimarlıkla Alakalı Kesinlikle İzlemeniz Gereken 10 Netflix Belgeseli ve Dizisi

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2021

Netflix hayatımıza girdi gireli bizi başka pencerelere götürüyor. Bu güzel uygulama sadece hemen hemen hayatın her noktasına değinse bile şu anda sizlerle paylaşmak istediğim son zamanlarda benim de sıklıkla izlediğim ve mimari disiplinlerle alakalı 10 dizi ve belgesel önerisi. Hemen yerlerinizi alın ve başlayalım.





Abstract: The Art of Design


Farklı disiplinlerdeki en yenilikçi tasarımcıların ele alındığı muhteşem bir seri. O yüzden ilk sıraya yazıyorum.




Mimar Piers Taylor ve oyuncu Caroline Quentin dünyayı geziyor ve birbirinden farklı uçlardaki evleri geziyorlar.





Tiny House Nation



Programın sunucusu John Wisbarth ve Zak Giffin Amerikayı gezip büyük evlerden minik evlere taşınan ailelerin hikayelerini anlatıyor ve de taşınmalarına yardımcı oluyor. Son yıllarda minimalist yaşam tarzları sadece eşyalarla sınırlı kalmayıp yaşam alanlarını da önemli ölçüde etkiliyor. Bu programda "insanlar buraya nasıl sığıyor" dedirtecek derecede. Üstelik bir evin boyu değil de işlevi daha önemlidir.


Grand Designs

Bu program da kendi evlerini inşa edenlerle alakalı muhteşem bir seri. Mimarları işlerinden edecek derecede başarılı işler çıkıyor ortaya. Kim bilir, belki ileride herkes kendi evini inşa eder.


Minimalism: A Documentary About the Important Things



Kimileriniz bunun mimarlıkla ne alakası var diyebilir, izleyiniz ve öyle konuşalım. The Minimalist olarak tanınan ve ülkemizde de kitapları yayınlanan Josh ve Rayn adlı iki kişinin peşinden giden ünlü Youtuber Matt D'avella'nın yönettiği güzel bir ödüllü belgesel.


Amazing Interiors



Bir evi ev yapan sadece mimarların görüşleri değil onun içinde oturanların da fikirleri ve yaşam tarzlarıyla birleşen tasarımların ürünüdür. Bu seride de bu yaklaşımın nefes kesen sonuçlarını göreceksiniz.




Secrets of Great British Castles



Stay Here



Tasarımcı Genevieve Gorder ve bir uzman emlakçı, sezonluk kiralanan evleri nasıl büyük bir gelire dönüştüreceğinizi gösteriyor.


Big Dreams Small Spaces



Peyjaz Mimarlarının kesinlikle izlemesi gereken güzel bir seri.


The Great Interior Design Challenge 



Eğer reality show severlerdenseniz size göre bir seri. Amatör tasarımcılar kısıtlı bütçeler ile neler yapıyor aklım hayalim almıyor.


Hazır kış ayları da gelmişken, biraz kahve biraz Netflix iyi gider diye düşünüyorsanız bu serileri ve belgeselleri kaçırmayın derim.




18.228 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page