top of page

Bilgisayar Programlarının En Önemli Faydaları

Güncelleme tarihi: 13 Nis 2021

Bilindiği gibi günümüzde bilgisayar destekli tasarım oldukça yaygın bir şekilde kullanılmakta. Gerek mühendislik dalları gerekse mimari disiplinler bilgisayar destekli tasarımı artık mesleklerinin olmazsa olmaz bir parçası olarak görmekte. Bu durumun ana nedeni insan eliyle çıkan üründen daha başarılı sonuçlar çıkartıyor gibi gözükmesi olsada altında daha detaylı bir fayda listesi var. Bu yazıda bu listede bulunan en önemli maddeleri ele alacağız.




İlk olarak bilgisayar destekli tasarım proje üretim sürecinde bizleri oldukça hızlandırıyor. El çizimine kıyasla yapılan tasarımların ortaya çıkma süresi bilgisayar destekli tasarımlarda en az iki kat daha hızlı şekilde ilerliyor. Tabi ki burda kullanıcının bilgisi ve pratikliğide önemli bir etken. Hakim olunmayan bilgisayar programı sizlere her zaman bir hız vaad etmeyebilir. Fakat eğer ki hakim olabilirseniz sizlere en değerli şeyi, zamanı sunabilir.



İkinci olarak ise hata payının düşük olması bizlere kattığı en önemli artılardan. Günümüzde el çizimleri için gerekli olan karmaşık ve uzun matematiksel işlemlerleri yaparken bilgisayarlar insanlara göre daha düşük bir hata payıyla çalışıyor. Elbette ki bilgisayarları yöneten de insan olsada sonuç odaklı düşünüldüğünde uzun işlemlerde bilgisayarlara güvenimiz daha fazla durumda. Sadece bilgisayar destekli tasarım programları için de değil. Basit bir hesap makinesine bile güven daha fazla. Durum böyle olunca bilgisayar destekli tasarım programları bizler için büyük bir çözüm ortağı oluyor.



Bir başka madde ise geri dönme ve değiştirme gibi seçeneklerin bilgisayar ortamında çok daha basit olması. Elle yapılan çizimlerde/tasarımlarda yapılan herhangi bir yanlışlık ya da projeye yenilik ekleme isteğinde bizleri zorlu bir süreç beklemekte. Bilgisayar destekli tasarım programlarında ise bu işlemler bazen saniyeler kadar kısa bir sürede halledilebiliyor.





Sonuç olarak günümüz koşullarında bilgisayar destekli tasarım bizler için olmazsa olmaz araçların başında geliyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bilgisayarın yapamayacağı noktaları keşfedip kendimizi o noktaya odaklamak. Sonuçta bilgisayar destekli programlar bizlerin yerine bir tasarım düşünüp uygulayamayacak. Eğer ki bu noktada desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız linklerimizi kullanabilrisiniz.






424 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page