top of page

Biliyorum, Deprem Çantan Yok !

Güncelleme tarihi: 13 Nis 2021



Öncelikle tüm İzmir halkına ve Türkiyeye geçmiş olsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet sevenlerine ve ailesine sabır diliyorum. Tedavi görmekte olan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Ülkemiz bu birlik ve beraberlik gerektiren anlarını en güzel yaşayan ve yaşatan kültürel bağlara sahip. Elbette ki yaşanan korkunç afet sonrasında bu ve benzeri iyi niyetli paylaşımları oldukça fazlasıyla görebildik. Bu noktaya kadar hiçbir sorun yok, hatta bana kalırsa minnet duymamız gereken bir davranış fakat işin bir de başka bir yüzü var. Gerçekleri erteleme, gerçekleri görmemezlikten gelme gibi kötü bir alışkanlığımız var. Elbette ki her gerçeğe doğrudan müdahale etme gibi bir imkanımız olamıyor. Bu nedenle biraz kırılgan da olabiliyoruz. Fakat elimizden gelenin en iyisini yapmak bizler için hayati önem taşıyor. Belkide afet öncesinin hep duyulan fakat hep ertelenen durumu, deprem çantasının hazırlanmasını hep erteliyoruz. Evet, biliyorum. Deprem çantan yok.


Bazı arkadaşların deprem çantası olduğu için bu yazının içeriğiyle ilgilenmeyebilirler. Fakat onlardan bir ricam var, lütfen siz de çevrenize benim size kurduğum cümleyi kurun. Lütfen onlara deprem çantan var mı? diye sorun. Belki hayat telaşı, belki bizim başımıza gelmez gibi düşüncelerle ertelediğimiz bu durumun nasıl hayat kurtardığını ya da afet anından sonra hayatımızı nasıl kolaylaştırdığını sizlere açıklamama gerek yok. Çünkü eminim ki benden daha fazla bildiğiniz bir durumdur. Yine de bu soruyu birbirimize ne kadar sık sorarsak ailemiz ve sevdiklerimiz arasından bir kişiyi daha bilinçlendirebiliriz. Lütfen artık ertelemeyelim ve deprem çantamızı hazırlayalım.



Deprem çantası hazırlama noktasında bilgi sahibi olmak isten arkadaşlar için AFAD'ın paylaşımını sizler için yazının altına bırakıyorum. Belkide bu vesileyle AFAD ve çalışanlarınada bir defa daha teşekkür etmek gerekiyor. Belkide en iyi teşekkür etme yoluda doğal afetler noktasında bilinçli olmaktır. Acılarımızı en kısa sürede sarmamız dileğiyle.


Deprem Çantasında Neler Bulunmalı? : https://www.afad.gov.tr/afet-ve-acil-durum-cantasi-nasil-hazirlanmali

390 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page