top of page

Geleceğin Çocuk Evi | CEBRA




Geleceğin Çocuk Evi (The Children’s Home of the Future) toplumdan dışlanmış çocuklar için tasarlanan, geleneksel bakım evlerinden çok daha farklı, 24 saat bir bakım evi projesi. Projenin yaratıcısı CEBRA, geleneksel bakım evlerinin güvenli duruşunu "Bizim Evimiz" kavramıyla birleştiriyor. Bu birleştirmeye yeni yaratıcı fikirler ve Çocuk Evlerinin içerisinde neler olması gerektiğini de ekliyor.




Bu yüzden proje Danimarka'nın kendine özgü, klasik eğimli çatılı ve çatı penceresi motifli olan "ev" kalıplarını başlangıç noktası olarak almış. Klasikleşmiş kalıpları alıp, güvenli bir ortam, ev sıcaklığı ve sıradışılıkla eğlenceli ve yaratıcı bir şekilde birleştirmiş.



"Bizim Evimiz" kısaca içiçe geçmiş 4 evden oluşuyor. Buradaki amaç farklı grupları hem farklı çatılar altında toplamak hem de aynı çatı altında tek bir ev yaratmak. Bireysel evlerin dışına çıkmış ancak aynı zamanda o evlerin şekillerini koruyan bir yapı ortaya çıkmış.




Bu yeni kavram, burada kalanlara kendi evlerini kendileri düzenlemesi, dekor bulması ve artan boş alanı etkinlikler için kullanmasına izin veriyor.



Yerleşkenin dizilimi, çalışanların her zaman burada kalan çocuklara ulaşmasına elverişli. Bu da buradaki çalışmaların ve etkinliklerin işleyişine önemli bir katkı sağlıyor. Böylelikle çalışanlar vakitlerini oradan oraya koşturmak yerine çocuklara daha fazla ayırabiliyor. Yani burası bir "çocuk yurdu" olmaktansa "eve" dönüşüyor.

Proje Detayları :

Mimar : CEBRA Proje Yılı : 2014 Mühendis : Søren Jensen Proje Alanı : 1500.0 m2 Peyzaj Mimarı : PK3 Fotoğraflar : Mikkel Frost Hizmet Kullanıcı : Kerteminde Belediyesi Proje Bölgesi : Strandgårds Alle, 5300 Kerteminde, Danimarka

257 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page