top of page

Kısaca Mimarlık

Güncelleme tarihi: 14 Nis 2021

Mimarlık'dan bahsediyoruz. Dünyada bu kelimenin hala ne anlama gelmediğini bilen milyonlarca insan var. Halbuki onlara bir nefes kadar yakınız. Çünkü onlara yaşam alanları sunan bizleriz. Mimarlığı bir çok açıdan ele almak mümkün. Mimarlık sadece çizmek değil, sadece bina dikmek değil. Mimarlık demek bence yaşatmak kelimesine eş değer.Eğer mimarlık okumaya karar verdiyseniz, bunu zamanla anlayacaksınızdır.





Peki mimarlık okumak çok mu zor? Ne kolay ki mimarlık okumakta kolay olsun? Her bölümün kendine göre zorluğu olduğu gibi bizim bölümünde zorluğu var tabi ki. Ama mimarlık okuduktan sonra liseden üniversiteye geçişteki siz olmuyorsunuz.Bu bölüm size çok çok farklı bakış açıları kazandırıyor. Yaşamın gerçeğini, yaşamın farkındalığını kazandırıyor. Herhangi bir nesnenin nasıl değerlendirilebileceğini anlatıyor.Kullanılan her malzemenin, her eşyanın psikolojinize, hayatına olan değerini benimsetiyor.



Yani mimarlık altında yaşadığınız çatıyı, size anlamlı kılmayı başarıyor.




'Mimarlık okumayın, sabaha kadar uykusuz kalıyorsunuz, çok masraflı, eğlenmeye vakit yok, sevgili bile yapamıyorsunuz' gibi sözler duyacaksınız kesinlikle, hatta bu sözleri zamanı gelince sizlerde kullanacaksınz. Ama şunu unutmayın, eğer bu bölümü duyunca heyecanlanıyorsanız ve insanların yaşamlarına el atmak istiyorsanız, bu sözlere aldırmayın. Zorluklar aşıldıkça güzelleşir...




226 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page