top of page

Neden Adı Faculty of Mimarlık?

Güncelleme tarihi: 14 Nis 2021

Kıvanç ilk bu isimle geldiğinde ister istemez neden yarısı İngilizce yarısı Türkçe diye sormuştum. O da haliyle şu mantıklı soruyla cevap vermişti:


"Mimarlık Fakültesi'ndeki öğrencilerin dil öğrenecek vakitleri mi var?



Bir düşünceye bu kadar çok katılmamıştım. Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin yaşam tarzları gerçekten de diğer fakültelerden çok farklı. Okul ve ev (bir bakıma home office) arasında geçen ömürlerinde başka türlü etkinliklere de yer kalmıyor genelde. Diğer bölüm öğrencileri konserlerde, dans kurslarında veya kamplarda gezerken mimarlık fakültesi öğrencisi çizimleri ve projeleri için can çekişiyor oluyor.



İşte bu noktada da "Faculty of Mimarlık" adı çok güzel bir gönderme yapıyor "Dil öğrenmeye vakit mi var?" dercesine.


Benimse işim İngilizce öğretmek. Daha doğrusu artık öğretmek diye bir şeyin olmadığını bu mesleğin daha çok danışmanlık olduğunu düşündüğüm şu günlerde dil eğitimine zaman ayıramayanlar bir çok üniversite öğrencisi için hazırladığın online derslerim mevcut. Hazır yaz tatili de gelmişken "Bundan iyi fırsat mı olur?" diyerek sizlerle bu derslerimi paylaşmak istiyorum her biri farklı dil becerilerinizi bir adım daha ileriye taşıyacak, istediğiniz zaman, istediğiniz yerden devam edebileceğiniz dersler.


Peki Neden Dil Öğrenmen Gerekiyor?

Bunları kısaca sıralamam gerekirse, kişisel bir ihtiyacın ötesinde aşaüıdaki sebeplerden dolayı İngilizce dil becerilerinizi geliştirmeniz gerekebilir.


  • Yüksek lisans ve doktora için ön şartlardan bir tanesi İngilizce bilmeniz.

  • %100 İngilizce ağırlıklı bir programda lisans eğitimi alacaksanız İngilizce bilmeniz gerekiyor. Eğer bilmiyorsanız çoğunlukla bir yıllık İngilizce Hazırlık Sınıf'larında eğitim alarak beklenen seviyeye getirmeniz gerek.

  • Yurtdışında eğitim almak istiyorsanız İngilizce bildiğinizi TOEFL ve IELTS gibi sınavlarla belli notları alarak kanıtlamanız gerekiyor.

  • Uluslararası hakemli dergilerde makale yayınlamak, uluslararası konferaslarda sunum yapmak veya katılımcı olmak için dil bilmeniz gerek.

  • Ödev ve sunumlarınız için yabancı kaynaklardan yararlanabilmek için dil bilmenizde fayda vardır.

İşte biraz daha akademik çalışmalara yarayacak şekilde hazırladığım derslerime kaydolmak için aşağıdaki linkleri ve açıklamaları inceleyebilirsiniz.


1. İngilizce Paragraf Yazmayı Öğrenin




Bu dersimin amacı temel yazma becerisinin EN ÇOK ATLANILAN bir ayağı olan Paragraf kısmıda öğrencilere yol göstermek. İngilizce cümle kurabilen bir çok öğrenci İngilizce Essay (Deneme) yazabileceklerini düşünüyorlar ancak en basit 5-Paragraf Essay dediğimiz format için 5 tane güzel paragraf yazabilmeleri lazım. Bunun yolu da iyi bir paragraf yazmaktan geçiyor.


Derse Kayıt Linki için burayı tıkayınız.


2. İngilizce Essay Yazmayı Öğrenin


Evet paragraf yazmanın ardından gelen ilk adım 5-Paragraf Essay'dir. Bu bizim Türkçe derslerimizden hatırladığımız kompzisyon yazımına çok benziyor ancak farklı birçok formatı var. Paragrafta yeterli bir noktaya geldikten sonrada becerilerin Essay yazımına aktarılması gerekiyor. Tabi Essay (Deneme) yazabilmekle de kalmıyor bu iş. Devamında Akademik Yazma Becerileri dediğimiz makale ve türevi yazıların üzerine odaklanmak gerekiyor.


Derse Kayıt Linki için burayı tıkayınız.


3. Test Your TOEFL Vocabulary Skills



Bu tesler TOEFL'a girecek olan tüm öğrencilerin OLMAZSA OLMAZ diyebileceğimiz kelimeleri öğrenmeleri için hazırlanmış durumda. Testleri çözerek, kelimeleri kenara ayırmanız konusu çok önemli. Bu kelimelere 50 kelimelik setler halinde ulaşabilirsiniz.


Ücretsiz Kayıt İçin Linkler:


Umarım tüm bu online derslerim "Dil öğrenmeye vaktim mi var?" diyen tüm mimarlık fakültesi öğrencilerine yol gösterir ve dil öğrenecek vakit yaratır.




Öğr. Gör. Sefa Kırlı



406 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page