top of page

Sınırsız PEYZAJ

Güncelleme tarihi: 13 Nis 2021

Avrupa Peyzaj Sözleşmesine göre peyzajın tanımı; insanlar tarafından algılandığı şekliyle, karakteri doğal ve/veya insani unsurların eyleminin ve etkileşiminin sonucu olan bir alan anlamına gelir.Aynı zamanda bir noktadan bakıldığında görüş açısı içine girebilen doğal ve kültürel varlıkların bir arada meydana getirdikleri görünüştür. Ressamların yaptığı doğa görüntüleri de peyzaj olarak adlandırılır diyebiliriz. Peyzaj karakteri son yıllarda oluşan süreçlerle değişmektedir.





Günümüzde küreselleşmenin etkisiyle peyzaj kavramı anlam ve kapsam olarak farklılaşmaya başlamış; peyzajın sınırları olmayan bir ekolojik süreklilik olduğu, ayrıca çok kültürlülük üzerinde temel bir rol oynadığı tüm dünyada kabul görür hale gelmiştir.

Peyzajların kimliğimizi, doğal ve kültürel mirasımızı yansıttığına, insanların yaşam niteliğinin temel bir parçası olduğuna inancımızla TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi 2019 yılı etkinlikler temasını “Sınırsız Peyzaj” olarak belirlemiş bulundu ve Tuz Gölü'nde çektiğim aşağıda görmüş olduğunuz fotoğrafım İzmir Aziz Vukolos Kilisesi 'Sınırsız Peyzaj' temalı fotoğraf sergisinde sergilenmeye layık görülmüştür.




356 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page