top of page

Mimarlık Fakültesinde Okumamak İçin 8 Neden

Güncelleme tarihi: 13 Nis 2021

Mimarlık Fakültesi öğrencileri olarak size neden mimarlık okumanız gerektiğini değil neden okumamanız gerektiğini yazdık. Eğer bu maddeler sizi rahatsız etmiyorsa gönül rahatlığıyla mimarlık fakültesinde okuyabilirsiniz.


1. Sürekli Bilgisayar Başında Olmak

Adeta bir yazılımcı gibi bilgisayarla haşır neşir olursunuz. Geceniz gündüzünüz çizim yapmakla, tasarımı modellemekle geçer. Tabi dinlenmeden yapılan bu uzun çalışmalar beraberinde kısa süreli bulanık görme, bel ağrısı gibi sorunları getirir.



2. Jüriler

Ne kadar çalışırsanız, projenize ne kadar güvenirseniz güvenin jüri tarafından mutlaka eleştirilecek yanları olur. Tabi ki projenizin eleştirilmesi, geliştirmeniz için iyi bir fırsattır. Ancak öyle zamanlar olur ki jüriye çıktığınız zaman fikirlerinizi savunamaz, derdinizi anlatamazsınız. Oldukça sinir bozucu bir durum!



3. Sürekli birilerine açıklama yapmak zorunda olmak

Üniversiteye adım attığınız anda akrabalarınıza, arkadaşlarınıza hep bir açıklama yapmak durumunda kalabilirsiniz. Özellikle ’İç mi dış mı?’ sorusu belli bir zaman sonra midenizi bulandırmaya başlayabilir.


4. Sınıf içi rekabetler

Sınıfınızdaki her arkadaşınız aynı zamanda piyasadaki rakipleriniz olacaklar. Daha öğrencilik yıllarında bu durumu adeta bir hırs savaşına çevirmek isteyenler olacaktır. Bu yanlış tutum karşısında dik durmak sizi zorlayabilir ve insanlığa olan inancınızı köreltebilir. Yine de doğru olanı yapmaktan vazgeçmeyin, fikirlerinizi paylaşın. Farklı fikirlere de açık olun.



5. Sağlıklı beslenememe

Sürekli bilgisayar başında vakit geçirmenin, uykusuz kalmaların bir sonucu olarak kahve, sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklar edinebilirsiniz. Hazır yiyeceklere alışabilirsiniz.


6. Uykusuzluk

Genelde, yapacaklarınız için 24 saatiniz de olsa yetmez. Uykunuzdan feragat etmek zorunda kalabilirsiniz. Özellikle jüri ve kritik günlerinde kaçınılmaz sonunuz olabilir. Gecelerinizi okulda geçirmeye başlayabilirsiniz.



7. Masraflar

Diş hekimliği ve mimarlık en masraflı bölümler olarak bilinir. Maket malzemeleri, özel kağıtlar, eskiz kalemleri, ozalit masrafları derken bütçenizi zorlamanız kaçınılmaz.


8. Uzun sınavlar

6 saatlik sınavlar… Evet yanlış duymadınız bazı uygulama çizim derslerinin sınavları bu şekilde 3+3 saatlik olabiliyor. Yalnızca öğle molasının verildiği bu sınavlar da Mimarlık Fakültesi’nin olmazsa olmazı.



775 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page