top of page

Yurt dışında okumak ister miydiniz? | Şehir ve Bölge Planlama

Herkesin hayalidir yurt dışında okuyabilmek. En temelde iki şey gerekir bunun için: para ve zaman. Mimarlık fakültesinde okuyorsanız bu ikisi de biraz zor bulunabilir. Hele dövizin durumu böyle olmasıyla birlikte şunu diyebilirim:



Hayaller Paris, hayatlar Pattex.




Ancak bu durum illa da zor olmak değil. Çingene usulü yemek yapmayı bilir misiniz? Dolapta ne varsa ondan güzel bir yemek yapmaktır çingene usulü. Elde ne varsa onu kullanmaktır. Ben de sizlere yurt dışını gitmenin en kolay yollarını sunamasam da yurt dışındaki üniversitelerden ders alabilmeniz için güzel bir liste sunabilirim.


O zaman gelin, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin yabancı üniversitelerden alabilecekleri online derslere göz atalım. Eğer mimarlık fakültesinin diğer bölümlerinden birinde okuyorsanız aşağıdaki linklere tıklayarak kendi bölümünüzle ilgili yazılarıma bakabilirsiniz.

1. Greening the Economy: Sustainable Cities | Lund Üniversitesi (İsveç)


Kentsel gelişmeyi sürdürülebilir ve başarılı geleceklere doğru nasıl şekillendirebiliriz?


Bu ders sürdürülebilir şehirleri ekonomiyi yeşilleştirmeye yarayan motorlar olarak keşfedecektir. Şehirleri sürdürülebilir kentsel dönüşüm ve iklim değişikliği bağlamına yerleştiriyoruz. Sürdürülebilir kentsel dönüşüm, kentsel gelişmeyi iddialı sürdürülebilirlik ve iklim hedeflerine doğru etkili bir şekilde yönlendirebilen yapısal dönüşüm süreçlerini (çok boyutlu ve radikal değişim) ifade eder.


Kentleşmenin, dekarbonizasyonun ve sürdürülebilirliğin kilit trendlerini birleştireceğiz. Kentsel alanlarda vizyonları, deneyleri ve yenilikleri inceleyeceğiz. Uygulamalara (şu anda şehirlerde neler oluyor) ve fırsatlara (şehirlerin geleceğe doğru ileriye dönük olasılıkları neler) bakacağız. Sürdürülebilir şehirler üzerine çeşitli kısa filmler ve kısa anahtar okumaların yanı sıra interaktif forumlar ve çevrimiçi bir öğrenim topluluğu oluşturmak için pratik bir görev bir araya getiriyoruz.


Bu kurs, İskandinavya, Avrupa ve dünyadaki sürdürülebilir şehirleri teşvik etmeye yönelik temel etkinlik örnekleri sunmaktadır. WWF, Ekonomist İstihbarat Birimi, ICLEI - Sürdürülebilirlik için Yerel Yönetimler, BM Habitat, C40 İklim Liderliği Grubu, Arup, Sustainia, Rockefeller Vakfı ve devam etmekte olan araştırma projelerinin filmlerini ve raporlarını kullanıyoruz. Bu kurs, WWF ve ICLEI ile işbirliği içinde Lund Üniversitesi tarafından hazırlanmaktadır. Her yerde, herkes için ücretsiz!


Lund Üniversitesi'ndeki Uluslararası Endüstriyel Çevre Ekonomisi Enstitüsü (IIIEE), sürdürülebilir çözümler konusunda uluslararası bir mükemmellik merkezidir. IIIEE, sürdürülebilir şehirlerdeki disiplinlerarası sorunları anlamak ve açıklamak ve uluslararası personelinin farklı disiplin geçmişini kullanarak ekonomiyi yeşillendirmek için idealdir. IIIEE, 1990'lı yıllardan beri sürdürülebilir çözümler üzerine araştırmalar yapıyor ve öğretiyor ve çeşitli kuruluşlarla bağlantılı geniş uluslararası ağlara sahip.


Haftada 5 saat

5 hafta süre

30 film

10 öğretmen


Kursa kayıt linki: https://www.coursera.org/learn/gte-sustainable-cities


Detaylar:

  • %100 Online

  • Esnek Teslim Tarihleri

  • Başlangıç Seviyesi

  • Haftalık Yaklaşıl 12 saat Çalışma Gerektirir

  • Toplamda 5 hafta sürüyor

  • İngilizce, İspanyolca ve Çince altyazılar var

2. Greening the Economy: Lessons from Scandinavia | Lund Üniversitesi (İsveç)

Yedi milyardan fazla insanla tek bir gezegende nasıl iyi bir hayat yaşayabiliriz?


Bu ders ekonomiyi dört düzeyde yeşilleştirmeyi - birey, iş, şehir ve milleti - keşfedecek. Bu seviyeler arasındaki ilişkilere bakacağız ve seviyeler arasındaki karmaşıklıkların ve çözümlerin birçok pratik örneğini vereceğiz. Sürdürülebilirliği ilerleten ve iklim değişikliği ile mücadelede öncü bir yer olan İskandinavya, ekonomiyi yeşillendirmeyi öğrenmek için eşsiz bir başlangıç ​​noktasıdır. Diğer ülkeler ve bağlamlar için potansiyel olarak faydalı ve faydalı olan 1970'lerden bu yana İskandinavya'da gerçekleştirilen birçok girişimden öğreneceğiz.


Lund Üniversitesi'ndeki Uluslararası Endüstriyel Çevre Ekonomisi Enstitüsü (IIIEE), sürdürülebilir çözümler için stratejiler konusunda uluslararası bir mükemmellik merkezidir. IIIEE, uluslararası personelinin farklı disiplin geçmişini kullanarak yeşil ekonomilerdeki disiplinlerarası sorunları anlamak ve açıklamak için idealdir. IIIEE, 1990'lı yıllardan bu yana sürdürülebilirlik ve daha yeşil ekonomiler üzerine araştırmalar yapıyor ve öğretiyor ve çeşitli kuruluşlarla bağlantılı geniş uluslararası ağlara sahip.


Haftada 5-8 saat

5 hafta süre

40 film

20 öğretmen


Kursa kayıt linki: https://www.coursera.org/learn/greening-the-economy


Detaylar:

  • %100 Online

  • Esnek Teslim Tarihleri

  • Başlangıç Seviyesi

  • Haftalık Yaklaşıl 18 saat Çalışma Gerektirir

  • Toplamda 4 hafta sürüyor

  • İngilizce altyazı var

Dil ile olan maceranızda biraz daha ivme kazanmak isterseniz Online Dersler sayfama göz atabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz kelime testlerime katılıp yeni kelimeler edinebilir. Bu gibi konularda sürekli olarak bilgi verdiğim YouTube kanalıma abone olabilirsiniz.



Bir de neden İngilizce öğrenemediğimize dair çekmiş olduğum videomu izlemeyi unutmayın.

İyi çalışmalar dilerim.

Sefa

1.536 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page